Fiskgryta med musslor

Fiskgryta med musslor
Foto: TV4

Detta är en härlig en härlig allt i ett-gryta. Du hittar de flesta ingredienserna i frysdisken. Alla ingående läckerheter är dessutom mycket nyttiga - fettfattiga och mineral- och vitaminrika.

31 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g djupfryst fisk
  • 1 gul lök
  • 6 potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 burk hel tomater
  • 250 g djupfryst hel spenat
  • 1 tsk salt
  • 500 g djupfrysta musslor

Till dekoration:

  • 3,5 msk oskalade sesamfrön

Gör så här

  1. Tina fiskblocket till hälften. Skär fisken i ganska stora bitar. Skala lök, potatis och vitlök. Skär löken i ringar, potatis och vitlök i skivor.
  2. Hetta upp oljan i en gryta som hela rätten kan tillagas i. Lägg i curry och rör om. Tillsätt vitlök och lök. Låt fräsa någon minut. Lägg i potatis och häll på fiskbuljong. Koka upp och låt koka i 5 minuter.
  3. Tina spenaten till hälften och skär den i mindre bitar. Tillsätt konserverade tomater och spenat. Lägg i fisken, koka upp än en gång, lägg på lock och dra från värmen. Låt grytan stå i 5 minuter. Kontrollera att fisken är färdigkokt, dvs vit och ogenomskinlig. Salta, om det behövs. Lägg i musslorna och låt dem bli genomvarma. Strö över rostade sesamfrön vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept