Fiskgryta med musslor

Fiskgryta med musslor
Foto: TV4

En läcker fiskgryta med järnrika musslor passar utmärkt som vardagsmiddag. Du som inte hittar färsk torsk lagar den minst lika gott av ett paket djupfryst.

17 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 nät blåmusslor
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin (eller fiskbuljong)
  • 400 g torskfilé
  • 10 steklökar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk tomatpuré
  • 0,5 l buljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk korvel

Gör så här

  1. Skölj och borsta musslorna väl under rinnande vatten. Se till att alla är väl slutna. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en stor gryta. Tillsätt vitt vin och låt spadet koka någon minut. Lägg i musslorna och se till att det kokar kraftigt hela tiden. Koka musslorna under lock ca 6 minuter eller tills de har öppnat sig. Ta upp musslorna med hålslev och håll varma.
  2. Skala steklökarna och fräs dem i smör. Tillsätt buljong, (vin) och tomatpuré. Låt sjuda ca 15 minuter. Tina fisken till hälften om du använder djupfryst. Dela filéerna i mindre bitar och lägg dem i soppan. Sjud i ytterligare ca 5 minuter.
  3. Vispa grädden till hårt skum och rör försiktigt ner den. Hetta upp soppan och lägg ner musslorna. Servera i varma tallrikar och strö över färsk körvel.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept