Fiskgryta med musslor

Fiskgryta med musslor
Foto: TV4

En läcker fiskgryta med järnrika musslor passar utmärkt som vardagsmiddag. Du som inte hittar färsk torsk lagar den minst lika gott av ett paket djupfryst.

17 mars 2010
4

Du behöver

  • 1 nät blåmusslor
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin (eller fiskbuljong)
  • 400 g torskfilé
  • 10 steklökar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk tomatpuré
  • 0,5 l buljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk korvel

Gör så här

  1. Skölj och borsta musslorna väl under rinnande vatten. Se till att alla är väl slutna. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en stor gryta. Tillsätt vitt vin och låt spadet koka någon minut. Lägg i musslorna och se till att det kokar kraftigt hela tiden. Koka musslorna under lock ca 6 minuter eller tills de har öppnat sig. Ta upp musslorna med hålslev och håll varma.
  2. Skala steklökarna och fräs dem i smör. Tillsätt buljong, (vin) och tomatpuré. Låt sjuda ca 15 minuter. Tina fisken till hälften om du använder djupfryst. Dela filéerna i mindre bitar och lägg dem i soppan. Sjud i ytterligare ca 5 minuter.
  3. Vispa grädden till hårt skum och rör försiktigt ner den. Hetta upp soppan och lägg ner musslorna. Servera i varma tallrikar och strö över färsk körvel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept