Fiskgryta med gräslök

Fiskgryta med gräslök
Foto: TV4

Både lätt och snabbt lagar du den här goda och krämiga fiskgrytan med smak av fransk senap och gräslök. Servera med kokt potatis.

23 november 2010
4

Du behöver

  • 600 g fiskfilé, t ex torsk, sej, gös
  • 2 tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 fiskbuljongstärning
  • 0,5 dl finskuren gräslök
  • 1 msk fransk senap
  • salt och malen vitpeppar

Till servering

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar. Skålla och skala tomaterna, gröp ut kärnorna och tärna tomatköttet.
  2. Vispa ihop crème fraiche, mjölk, buljongtärning och fransk senap. Koka upp och sjud i 2 minuter. Lägg i fisken och låt puttra tills fisken är klar, ca 5 minuter.
  3. Skär gräslöken smått. Lägg i gräslök och tomattärningar mot slutet så att allt blir varmt. Smaka av och krydda eventuellt med salt och peppar. Servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept