Fiskgryta med gräslök

Fiskgryta med gräslök
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g fiskfilé, t ex torsk, sej, gös
  • 2 tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 fiskbuljongstärning
  • 0,5 dl finskuren gräslök
  • 1 msk fransk senap
  • salt och malen vitpeppar

Till servering

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar. Skålla och skala tomaterna, gröp ut kärnorna och tärna tomatköttet.
  2. Vispa ihop crème fraiche, mjölk, buljongtärning och fransk senap. Koka upp och sjud i 2 minuter. Lägg i fisken och låt puttra tills fisken är klar, ca 5 minuter.
  3. Skär gräslöken smått. Lägg i gräslök och tomattärningar mot slutet så att allt blir varmt. Smaka av och krydda eventuellt med salt och peppar. Servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept