Fiskgryta med bacon

Fiskgryta med bacon
Foto: TV4

Bacon ger en fantastisk smak till både fisken och auberginen i den här grytan. Du kan med fördel laga den av djupfryst, halvtinad fisk.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g fiskfilé
  • 2 auberginer
  • 1 gul lök
  • 200 g bacon
  • 2 msk matolja
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk färsk koriander
  • kokt ris

Gör så här

  1. Skär auberginerna i 1 cm tjocka skivor, skala och hacka löken och tärna baconet. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i bacon, lök och aubergine och fräs det i 5 minuter. Häll i vattnet, lägg på lock och koka grytan på svag värme i 10 minuter.
  2. Skär fisken i 3 cm stora bitar. Häll mjölet på en tallrik och vänd runt fisken så att mjölet fastnar. Stek fisken i oljan i en stekpanna, bara så länge att den får färg runt om. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg ner fisken i aubergineröran och låt allt sjuda i 1–2 minuter. Strö över hackad färsk koriander. Servera fiskgrytan med kokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept