Fiskgryta i ugn

Fiskgryta i ugn
Foto: TV4

Från Ghana kommer receptet till denna färgrika fiskrätt med härliga smaker från lök, aubergine och apelsin. På ursprungligt vis serveras den med bröd att bryta till. Bjud annars ris eller kokt potatis till. Laga den av sej, torsk, gös eller makrill.

8 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g fiskfilé
  • 1 tsk salt
  • 0,25-0,5 tsk kajennpeppar
  • 2 röda lökar
  • 2 gula lökar
  • 4 tomater
  • 2 auberginer
  • 2 dl fiskbuljong
  • 3 msk matolja
  • 10 hela oliver
  • 1 apelsin

att strö över:

  • kokosflingor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala lökarna och skär dem och tomaterna i klyftor. Skala auberginerna och halvera dem. Ta bort strängen av kärnor med hjälp av en tesked och skär frukterna i skivor.
  2. Salta och strö kajennpeppar på fiskfiléerna. Skär dem i bitar. Blanda fisken med lök, tomat och aubergine i en ugnssäker form. Häll över buljongen och oljan. Täck med lock eller aluminiumfolie och ställ på nedersta falsen i ugnen 20–25 minuter.
  3. Skär av ändarna på apelsinen. Skala den med en vass kniv i tjocka skal, så att det vita följer med skalet. Skär ut hinnfria klyftor ur apelsinen med den vassa kniven. Tärna dem. Lägg på oliverna och apelsintärningarna de sista 5 minuterna av stektiden. Servera med kokosflingor att strö över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept