Fiskgratäng med skaldjur

Fiskgratäng med skaldjur
Foto: TV4

Fiskgratäng är festlig mat, och gott blir det, även om man minskar på kalorierna. Varken gräddsås eller smält ost i mängder är nödvändigt att använda. Ta rejält med fisk och skaldjur i stället!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fiskfilé
  • 200 räkor, musslor eller krabba
  • 1 tsk salt
  • 0,5 gul lök
  • 30 g riven ost

Sås:

  • 4 dl mjölk
  • 2 msk maizena
  • 1 fiskbuljongtärning
  • peppar
  • örtkryddor

Till servering:

  • 4 portioner kokt potatis
  • paprikastrimlor
  • persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225–250°. Tina fiskfiléerna nästan helt. Salta lätt. Skala och hacka löken. Strö den hackade löken i bottnen på en ugnssäker form. Lägg på fiskfiléerna och strö över skaldjur.
  2. Sås: Blanda mjölk, maizena, buljongtärning, peppar och örtkryddor i en kastrull och koka upp under omrörning. Koka tills det tjocknar. Låt såsen svalna lite.
  3. Häll gratängsåsen över fisk och skaldjur i formen och strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, beroende på hur tjocka fiskfiléerna är. Pressa potatisen och garnera med paprikastrimlor och hackad persilja. Bjud fiskgratängen till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept