Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor
Foto: TV4

Den här gratängen kan varieras med kräftstjärtar eller musslor i stället för räkor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g filé av torsk eller kolja
  • 4 portioner potatismos
  • 1 st äggula
  • riven ost

Sås:

  • 1,5 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl kaffegrädde
  • fiskspadet
  • 1 st äggula
  • 300 g räkor med skal
  • dill, hackad
  • pressad citron
  • salt och peppar
  • Ugn: 225-250°

Gör så här

  1. Lägg fisken i en lättsmord ugnsform, salta lite, täck med folie och sätt mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  2. Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Späd med grädde och fiskspad från formen. Koka 5 minuter, ta av värmen och rör ner äggulan. Smaka av med kryddor. Vänd ner de skalade räkorna och dillen. Bred såsen över fisken.
  3. Blanda moset med äggula och riven ost. Spritsa eller klicka det runt fisken. Gratinera i 250° tills moset fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept