Fiskgratäng med musslor

Fiskgratäng med musslor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fiskgratäng med musslor

16 ingredienser

En rätt som alltid går hem. Gratängen kan varieras. Du kan till exempel ersätta musslor med räkor eller kräftstjärtar.

Ingredienser

portioner
  • 600 g fiskfilé
  • 1-2 msk margarin
  • 4 port potatismos
  • 1 äggula
  • 2 msk ost, riven
  • salt

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 150 g champinjoner, skivade
  • 3 msk vetemjöl
  • 1,5 dl fiskbuljong
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 äggula
  • salt
  • peppar
  • 1 förp musslor i vatten
  • Ugn: 200-250°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i lätt smörad ugnsform. Hyvla lite margarin över och täck med folie. Koka fisken klar mitt i ugnen på 200°. Slå av spadet.
  2. 2.
  3. Blanda potatismoset med äggula och ost och klicka eller spritsa runtom.
  4. Fräs svampen i lite margarin tills den fått färg. Pudra över mjölet och späd med buljong och grädde. Krydda och koka 5 minuter. Ta av från värmen och rör ner äggulan. Bred såsen över fisken och lägg på musslorna. Gratinera i het ugn tills ytan fått färg.