Fiskgratäng med musslor

Fiskgratäng med musslor
Foto: TV4

En rätt som alltid går hem. Gratängen kan varieras. Du kan till exempel ersätta musslor med räkor eller kräftstjärtar.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fiskfilé
  • 1-2 msk margarin
  • 4 portioner potatismos
  • 1 st äggula
  • 2 msk riven ost
  • salt

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 150 g champinjoner, skivade
  • 3 msk vetemjöl
  • 1,5 dl fiskbuljong
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 st äggula
  • salt och peppar
  • 1 liten burk musslor i vatten
  • Ugn: 200-250°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i lätt smörad ugnsform. Hyvla lite margarin över och täck med folie. Koka fisken klar mitt i ugnen på 200°. Slå av spadet. 2. Blanda potatismoset med äggula och ost och klicka eller spritsa runtom.
  2. Fräs svampen i lite margarin tills den fått färg. Pudra över mjölet och späd med buljong och grädde. Krydda och koka 5 minuter. Ta av från värmen och rör ner äggulan. Bred såsen över fisken och lägg på musslorna. Gratinera i het ugn tills ytan fått färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept