Fiskgratäng med champinjoner och svart kaviar

Fiskgratäng med champinjoner och svart kaviar
Foto: TV4

En egen fiskgratäng kan du ha på bordet inom 30 minuter! Jämför det med de frysta köpegratängerna som tar minst lika lång tid. Dessutom blir din egen så oändligt mycket godare.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g spättafilé
  • 1 kg potatis
  • mjölk
  • smör
  • 2 st äggulor
  • 1 burk champinjonkräm
  • 1 näve champinjoner, färska
  • 1 dl grädde
  • 1 burk stenbitsrom, svart
  • dill
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen. Mosa den och blanda med mjölk och smör till ett gott, fast potatismos. Låt det svalna några minuter innan du rör ned 2 äggulor.
  2. Koka upp en bottenskyla vatten eller fiskbuljong i en stekpanna. Vik fiskfiléerna dubbla och koka dem i 2–3 minuter i stekpannan.
  3. Skiva under tiden champinjonerna och fräs dem i en annan stekpanna. Rör ned grädde och champinjonkräm. Krydda såsen med salt och peppar.
  4. Tag upp fisken och låt den rinna av innan du lägger den i en gratängform. Häll såsen över fisken. Klicka eller spritsa moset runt om. Lägg små klickar stenbitrom över fisk och sås.
  5. Gratinera alltsammans i ugn, 200 grader i 10 minuter eller tills moset fått färg. Naturligtvis kan gratängen förberedas i förväg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept