Till den här rätten passar det utmärkt att använda fast, vit fiskfilé som kolja, gös eller torsk. I originalreceptet används poblanochili istället för paprika.
Ingredienser
400 g fiskfilé, kokt
4 gröna paprikor
2 salladslökar
1 msk rapsolja
1 tsk chilipeppar
salt
svartpeppar
2 dl fiskbuljong
Majsgröt:
2 dl polentagryn
1 l vatten, kokande
2 msk smör
1 tsk salt
2 dl majskorn
Gör så här
Majsgröt: Koka upp vattnet och lägg i smör och salt. Vispa ner polentan. Låt kokta upp, sänk värmen och lägg på lock. Låt sjuda i 30-40 min och rör om då och då. Mixa majskornen och rör ner i gröten.
Dela fisken i mindre bitar. Skär av en skiva av paprikorna på längden och hacka de bortskurna bitarna. Ta bort kärnorna ur paprikan. Ställ paprikorna i en smord traktörpanna. Ansa och skiva salladslökarna. Fräs salladslök och paprikahack i olja. Ta av från värmen och vänd ner fisken. Krydda med chilipeppar, salt och peppar.
Fyll paprikorna med fiskblandningen. Slå över buljong och koka upp. Sänk värmen, lägg på lock och sjud på svag värme i 15-20 min. Servera till majsgröten.