Fiskfilé panerad i cornflakes

Fiskfilé panerad i cornflakes
Foto: TV4

Har du tröttnat på färdigköpta fiskpinnar? Då ska du absolut pröva att panera vanlig hokifilé i cornflakes.

Servera med potatis eller

potatismos

.

31 mars 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g hokifilé, djupfryst
  • 1 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl cornflakes
  • salt och vitpeppar, malen
  • olja till stekning
  • 1 st citron

Gör så här

  1. Skär det halvtinade fiskblocket i 1½ cm tjocka bitar.
  2. Stöt cornflakesen i mortel. Blanda med mjöl, salt och peppar. Vispa upp ägget.
  3. Vänd fiskbitarna i äggvispet och sedan i cornflakesblandningen.
  4. Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna. Stek på medelvärme i 4-5 minuter på varje sida.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept