Sätt ugnen på 225°. Skiva den kokta potatisen och ansa, skölj och strimla purjolöken. Varva purjo och potatis i en smord, ugnssäker form. Pensla med smält smör och baka i 15 minuter.
Sås: Dela paprikorna och kärna ur dem. Mixa paprika och lök och koka upp mixen i grädden. Fyll på med fiskbuljong och koka en liten stund. Sila och koka ihop fonden tills den blir simmig. Blanda ut maizenamjöl i lite vatten och red fonden.
Blanda oljan med pressad vitlök. Pensla filéerna med blandningen. Stek fisken och krydda med salt och peppar.
Skala och strimla löken, strimla paprikan och dela cocktailtomaterna. Koka paprika och lök en kort stund. Fräs cocktailtomater, lök, sockerärter och paprika hastigt i smör, krydda med salt och peppar. Skär ut portionsbitar av potatiskakan och fördela dem på fyra tallrikar. Lägg på svärdfisken och grönsaksblandningen, servera med såsen separat.