Fiskfilé med paprikasås

Fiskfilé med paprikasås
Foto: TV4

I originalreceptet används svärdfisk. Kanske hittar du inte svärdfisk just där du bor. Då går det går bra att ersätta den med annan fast fisk.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g fiskfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm malen vitpeppar
  • salt
  • 10 körsbärstomater
  • 0,5 rödlök
  • 100 g sockerärter
  • 0,5 röd paprika
  • 1 msk smör att steka i
  • 1 kg kokt potatis
  • 0,5 purjolök
  • 2 msk smält smör

Sås:

  • 1 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 1 schalottenlök
  • 6 dl fiskbuljong
  • 0,5 dl grädde*
  • 2 msk maizena
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skiva den kokta potatisen och ansa, skölj och strimla purjolöken. Varva purjo och potatis i en smord, ugnssäker form. Pensla med smält smör och baka i 15 minuter.
  2. Sås: Dela paprikorna och kärna ur dem. Mixa paprika och lök och koka upp mixen i grädden. Fyll på med fiskbuljong och koka en liten stund. Sila och koka ihop fonden tills den blir simmig. Blanda ut maizenamjöl i lite vatten och red fonden.
  3. Blanda oljan med pressad vitlök. Pensla filéerna med blandningen. Stek fisken och krydda med salt och peppar.
  4. Skala och strimla löken, strimla paprikan och dela cocktailtomaterna. Koka paprika och lök en kort stund. Fräs cocktailtomater, lök, sockerärter och paprika hastigt i smör, krydda med salt och peppar. Skär ut portionsbitar av potatiskakan och fördela dem på fyra tallrikar. Lägg på svärdfisken och grönsaksblandningen, servera med såsen separat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept