Eftersom den här rätten serveras kall kan den förberedas i god tid.
Ingredienser
800 g fiskfilé
5 dl fiskbuljong
1 lagerblad
6 vitpepparkorn
1 gul lök, liten, i klyftor
1 dl purjolök, strimlad
Sås:
1,5 msk vetemjöl
1,5 msk margarin
2 dl silat spad från formen
2 äggulor
2 msk citron, pressad
1 dl vispgrädde
2 ägg, hårdkokta och hackade
gräslök, hackad
salt
peppar
Ugn: 200°
Gör så här
Rulla ihop filéerna och lägg dem i en ugnsform. Lägg på kryddor, lök och purjo och slå på buljongen. Täck formen med folie och sjud fisken klar mitt i ugnen cirka 15 minuter.
Sila spadet från formen. Ta bort kryddorna. Låt fisken kallna.
Fräs ihop mjöl och margarin till såsen. Späd med spad och låt koka 5 minuter. Låt kallna. Vispa sedan ner äggulorna och krydda med salt, peppar och citron. Vispa grädden och vänd ner den. Slå såsen över fisken och garnera med ägg och gräslök.