Fiskfat med citronsås och gröna lökar

Fiskfat med citronsås och gröna lökar
Foto: TV4

Eftersom den här rätten serveras kall kan den förberedas i god tid.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g fiskfilé
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 st lagerblad
  • 6 st vitpepparkorn
  • 1 st gul lök, liten, i klyftor
  • 1 dl strimlad purjo

Sås:

  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1,5 msk margarin
  • 2 dl silat spad från formen
  • 2 st äggulor
  • 2 msk pressad citron
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 st ägg, hårdkokta och hackade
  • hackad gräslök
  • salt och peppar
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Rulla ihop filéerna och lägg dem i en ugnsform. Lägg på kryddor, lök och purjo och slå på buljongen. Täck formen med folie och sjud fisken klar mitt i ugnen cirka 15 minuter.
  2. Sila spadet från formen. Ta bort kryddorna. Låt fisken kallna.
  3. Fräs ihop mjöl och margarin till såsen. Späd med spad och låt koka 5 minuter. Låt kallna. Vispa sedan ner äggulorna och krydda med salt, peppar och citron. Vispa grädden och vänd ner den. Slå såsen över fisken och garnera med ägg och gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept