Fiskburgare med gräslöksås

Fiskburgare med gräslöksås
Foto: TV4

Den här fiskburgaren har vuxen smak men kan säkerligen bli en favorit även bland familjens barn och ungdomar. Fiskburgare med kaviardressing är hursomhelst ett utmärkt alternativ till de flesta fiskrätter. Servera antingen med kokt potatis eller med grillat hamburgerbröd och klassiska tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g benfri fiskfilé
  • 1 knippa gräslök
  • 2 äggulor
  • salt och malen vitpeppar
  • neutral olja till stekning
  • Dressing:
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk kvaiar
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk finskuren gräslök
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Grovhacka fiskfilén med stor kniv eller kör den i mixer. Skär eller hacka gräslöken och blanda med färsen. Tillsätt gulorna och smaka av med salt och peppar. Forma färsen till burgare.
  2. Blanda gräddfil, kaviar, dill och gräslök samt smaka av med peppar i första hand.
  3. Grilla eller stek burgarna gyllenbruna och saftiga. Servera med dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept