Fiskbullar i drömsås

Fiskbullar i drömsås
Foto: TV4

Med en burk fiskbullar i skafferiet lagar du snabbt en vardagsmiddag. Komplettera gärna med hårdkokta hackade ägg.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 4 portioner fiskbullar, frysta eller från burk
  • 1 st gul lök
  • 0,5 dl vinäger, röd
  • 2 dl grädde, tjock
  • 75 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • salt och peppar
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 st paprika, grön
  • 1 st paprika, röd
  • 4 portioner ris, kokt

Gör så här

  1. Finhacka löken och lägg den i en kastrull. Häll på vinägern och låt alltsammans koka sakta tills nästan all vätska kokat in.
  2. Koka under tiden grädden för sig tills den tjocknar något och rör sedan ned den i vinägern.
  3. Tag av kastrullen från värmen, klicka ner det varma smöret. Krydda. Tillsätt persiljan.
  4. Värm fiskbullarna i kokande lättsaltat vatten eller i sitt spad och slå sedan av det.
  5. Lägg upp dem på varmt serveringsfat och slå såsen över. Servera med kokt ris blandat med den hackade paprikan
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept