Fiskbullar i currysås

Fiskbullar i currysås
Foto: TV4

En snabblagad rätt när du vill sätta din egen prägel på färdiga fiskbullar.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g djupfrysta fiskbullar

Sås:

  • 1 liter fiskbuljong
  • 1 liten gul lök
  • 1 litet äpple
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 + 1 msk smör
  • 2 msk curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl kaffegrädde
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp fiskbuljongen. Lägg i fiskbullarna och låt dem bli genomvarma. Ta upp fiskbullarna och lägg i en smord ugnssäker form. Öka värmen under buljongen och låt den koka ihop tills ca 2 1/2 dl återstår.
  2. Sås: Skala och hacka löken. Klyv och kärna ur äpplet och skär det ganska smått. Blanda vetemjöl och 2 msk smör. Låt nu ca 1 msk smör fräsa lätt i en kastrull och låt lök och äpple fräsa några minuter. Rör ner curryn och sedan tomatpurén, buljongen och grädden. Vispa om och låt allt sjuda några minuter. Tillsätt mjölblandningen lite i taget under vispning. Låt såsen sjuda i 5 minuter och sila den sedan. Krydda med salt.
  3. Häll såsen över fiskbullarna. Låt alltsammans stå i ugnen i 10 minuter för att bli riktigt hett.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept