Fiskarhustruns sallad

Fiskarhustruns sallad
Foto: TV4

Välj riktigt stora och fina räkor och salladen passar även på festbordet. Den är finast nygjord, eftersom stenbitsrommen kan fälla färg om den får stå.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g champinjoner, skivade
  • 1 citron
  • 5-600 g räkor med skal
  • 1 burk svart stensbitsrom
  • 3 hårdkokta ägg, hackade
  • 1 ask kryddkrasse
  • 1 sallatshuvud
  • Dressing:
  • 2 msk senap
  • 1 tsk vinäger
  • 2 msk vatten
  • 0,5 dl olja
  • 2 rågade msk gräddfil
  • 1 dl hackad dill
  • salt

Gör så här

  1. Lägg champinjonerna i en skål. Blanda saft från 1/2 citron med lite salt och slå över. Låt dra en stund.
  2. Skala räkorna. Lägg upp räkor, kaviar, avrunna champinjoner och ägg på ett fat, garnera med citronskivor.
  3. Blanda dressingen och servera den till. Låt varje gäst portionera sin sallad i ett sallatsblad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept