Till den här rätten kan du använda djupfryst laxfilé i portionsbitar. En matberedare eller mixer är till god hjälp, men du kan även hacka grönsakerna fint till grönsakspurén.
Skala, ansa och skär purjolöken i bitar. Lägg purjolök, vitlök, persilja, citronsaft, salt och peppar i en matberedare och mixa till puré. Bre purén på fiskbitarna. Hetta upp olja i en gryta och bryn laxen 1 minut på varje sida.
Sätt ugnen på 100°. Skala och hacka löken. Skala och skiva potatisen tunt. Dela blomkål och broccoli i buketter. Skiva auberginen. Lägg lök, potatis, blomkål, broccoli och aubergine i en gryta. Häll i vatten, salt, tomater och tomatpuré. Sjud under lock i 4 minuter. Ta upp och lägg grönsakerna i en ugnssäker form och lägg laxbitarna bredvid. Täck med folie och ställ i ugnen.
Spä grönsaksspadet till 4 dl och koka upp det. Lägg i riset och låt det koka i 20 minuter. Lägg upp riset på ett serveringsfat. Lägg fisk och grönsaker ovanpå före servering.