Fisk på grönsaksris

Fisk på grönsaksris
Foto: TV4

Till den här rätten kan du använda djupfryst laxfilé i portionsbitar. En matberedare eller mixer är till god hjälp, men du kan även hacka grönsakerna fint till grönsakspurén.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portionsbitar av laxfilé
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa slätbladig persilja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 12 potatisar
  • 200 g blomkål
  • 200 g broccoli
  • 1 aubergine
  • 1 msk neutral olja
  • 0,5 tsk salt
  • 4 tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2,5 dl vatten
  • 2 dl långkornigt ris

Gör så här

  1. Skala, ansa och skär purjolöken i bitar. Lägg purjolök, vitlök, persilja, citronsaft, salt och peppar i en matberedare och mixa till puré. Bre purén på fiskbitarna. Hetta upp olja i en gryta och bryn laxen 1 minut på varje sida.
  2. Sätt ugnen på 100°. Skala och hacka löken. Skala och skiva potatisen tunt. Dela blomkål och broccoli i buketter. Skiva auberginen. Lägg lök, potatis, blomkål, broccoli och aubergine i en gryta. Häll i vatten, salt, tomater och tomatpuré. Sjud under lock i 4 minuter. Ta upp och lägg grönsakerna i en ugnssäker form och lägg laxbitarna bredvid. Täck med folie och ställ i ugnen.
  3. Spä grönsaksspadet till 4 dl och koka upp det. Lägg i riset och låt det koka i 20 minuter. Lägg upp riset på ett serveringsfat. Lägg fisk och grönsaker ovanpå före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept