I den här salladen marineras både skaldjur och svamp, innan allt blandas samman. Salladen passar både som förrätt och som bufférätt. Serverar du den som förrätt smakar rostat bröd gott till.
Pressa saften ur apelsinen. Blanda samman vitt vin och apelsinsaft och pressa ner vitlöksklyftorna. Lägg i räkor, bläckfiskringar, musslor och crabfish i marinaden och låt marinera 1 timme. Citronett: Rör ihop olja och pressad citron och krydda med salt och peppar. Skär champinjonerna i klyftor. Lägg i citronetten och låt marinera 1 timme.
Chilidressing: Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och hacka fruktköttet fint. Blanda majonnäs och gräddfil. Pressa i vitlöken och lägg i chilifrukten. Rör ner sweet chili-sås, chilipulver och kajenn. Ställ svalt till servering.
Skär paprika, melon och avokado i tärningar. Låt champinjonerna rinna av och blanda dem med tärningarna. Låt skaldjuren rinna av och vänd ner försiktigt. Lägg sallatsblad på ett serveringsfat och lägg salladsblandningen ovanpå. Garnera med vårlök och citronklyftor och servera chilidressingen separat.