Fisk- och skaldjursspett

Fisk- och skaldjursspett
Foto: TV4

Det här är en trevlig, god och relativt snabblagad rätt. Spetten marineras medan riset kokar, och sedan går det snabbt att tillaga dem. Till den här rätten behöver du grillspett.

17 april 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 500 g fasta fiskfiléer
  • 2 paprikor i olika färger
  • 5 färska champinjoner
  • 5 jätteräkor
  • 5 pilgrimsmusslor
  • 4 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk neutral olja
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • kokt ris
  • grillade grönsaker

Gör så här

  1. Skär fiskfilé, paprika och champinjoner i mindre bitar och lägg det, pilgrimsmusslorna och jätteräkor i en skål. Rör ihop citronsaft, olja, salt och peppar till en marinad och häll den över ingredienserna i skålen, låt marinera i 30 minuter. Lägg träspetten i blöt. Varva fisk, skaldjur, paprika och champinjon på spetten.
  2. Stek i ugn: Sätt ugnen på 200°. Bryn eller grilla dem någon minut på varje sida, lägg sedan spetten i en ugnssäker form och stek färdigt dem i ugnen. Det tar ca 5 minuter. Grilla: Grilla spetten över het glöd, ca 5-6 minuter. Vänd flera gånger.
  3. Servera spetten med grillade grönsaker och kokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept