Fisk- och skaldjurspasta

Fisk- och skaldjurspasta
Foto: TV4

Till den här rätten passar det extra bra med tunn pasta. Till fisk- och skaldjurspasta serveras i Italien ingen parmesanost, bara extra svartpeppar från kvarn.

24 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner tunn pasta
  • 20 jätteräkor
  • 200 g vit fiskfilé
  • 100 g laxfilé
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk socker
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 knippa persilja

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan och fräs lök och chilipeppar. Tillsätt tomaterna med sitt spad, tomatpuré och socker. Pressa ner vitlöken och strö över oregano. Låt koka ihop i 10 minuter till en mustig sås. Hacka persiljan. Krydda med salt och peppar och rör ner lite finhackad persilja.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på paket. Skär fisken i stora tärningar. Koka upp salt och vatten i en kastrull och lägg i fisken. Låt den sjuda tills den är kokt rakt igenom. Ta upp fisken och håll den varm. Skala jätteräkorna och grilla eller stek dem hastigt på hög värme.
  3. Vänd försiktigt ner fisk och räkor först i den färdigkokta tomatsåsen och sedan alltihop i pastan. Strö över finhackad persilja och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept