Fisk- och skaldjursgryta med musslor

Fisk- och skaldjursgryta med musslor
Foto: TV4

Variera fisken efter vad som finns att tillgå. All vit, fast fisk passar. Tvätta musslorna noga och knacka dem i bänken; de som inte sluter sig slänger du bort. Variera med lite saffran i buljongen. Vitt bröd att suga upp buljongen med är gott till.

24 april 2009
8

Du behöver

  • ca 500 g fiskfilé, i stora bitar
  • 1 påse kokta blåmusslor med skal
  • ca 500 g räkor med skal
  • 1-2 fänkål, i bitar
  • 3 stjälkar bladselleri, skivade
  • ca 2 dl skivad purjolök
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 4 stora potatisar, i klyftor
  • 4 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 tärning fiskbuljong
  • ca 2 dl vatten
  • hackad persilja
  • olja att steka i
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Fräs grönsakerna en kort stund med lite olja i en gryta. Lägg i peppar, smula ner buljongen och slå på vatten.
  2. Koka sakta under lock tills grönsakerna är knappt mjuka.
  3. Lägg i fisk och skaldjur och koka ytterligare ca 5 minuter tills fisken är klar och musslorna har öppnat sig. Smaka ev av med salt och peppar. Strö på persilja och serveras
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept