Fisk- och skaldjursgryta med musslor

Fisk- och skaldjursgryta med musslor
Foto: TV4

Variera fisken efter vad som finns att tillgå. All vit, fast fisk passar. Tvätta musslorna noga och knacka dem i bänken; de som inte sluter sig slänger du bort. Variera med lite saffran i buljongen. Vitt bröd att suga upp buljongen med är gott till.

24 april 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • ca 500 g fiskfilé, i stora bitar
  • 1 påse kokta blåmusslor med skal
  • ca 500 g räkor med skal
  • 1-2 fänkål, i bitar
  • 3 stjälkar bladselleri, skivade
  • ca 2 dl skivad purjolök
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 4 stora potatisar, i klyftor
  • 4 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 tärning fiskbuljong
  • ca 2 dl vatten
  • hackad persilja
  • olja att steka i
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Fräs grönsakerna en kort stund med lite olja i en gryta. Lägg i peppar, smula ner buljongen och slå på vatten.
  2. Koka sakta under lock tills grönsakerna är knappt mjuka.
  3. Lägg i fisk och skaldjur och koka ytterligare ca 5 minuter tills fisken är klar och musslorna har öppnat sig. Smaka ev av med salt och peppar. Strö på persilja och serveras
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept