Fisk- och skaldjursgryta

Fisk- och skaldjursgryta
Foto: TV4

En fisk- och skaldjursgryta kan varieras allt efter råd och tillgång. Lägg inte i skaldjur för tidigt i grytan. De blir de sega om de får koka.

24 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-6 potatisar, skivade
  • 1 stånd fänkål, strimlad
  • 2 morötter, skivade
  • 1 dl rotselleri, fintärnad
  • salt och svarpepparkorn
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2-3 dl vatten
  • 500 g spättafilé
  • 1 liten burk musslor i vatten
  • 200 g räkor med skal

Gör så här

  1. Fräs alla grönsakerna med smör i en gryta, salta och lägg i några pepparkorn.
  2. Smula ner buljongtärningen, strö på saffran och späd med vatten. Koka sakta under lock tills de är knappt mjuka.
  3. Salta fisken, rulla ihop filéerna och lägg överst i grytan. Hetta upp 5-10 minuter. Fördela musslor och räkor över och låt dem värmas upp de sista minuterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept