Fisk- och potatisbullar på thaivis

Fisk- och potatisbullar på thaivis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fisk- och potatisbullar på thaivis

13 ingredienser

Det här är en perfekt rätt om du vill tillvarata en rest av kokt fisk och kokt potatis. Fisken ska vara ganska fast, så lax eller torsk går bra.

Ingredienser

portioner
  • 500 g potatis, kokt
  • 300 g fisk, kokt
  • 3 ägg
  • 1 krm malen spiskummin
  • 1 krm malen ingefära
  • 1,5 msk sweet chilisås
  • 0,5 msk fisksås
  • färsk koriander
  • sesamolja, till stekning
  • matolja, till stekning
  • ev salt

Till servering:

  • jasminris, kokt
  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Finfördela fiskköttet och riv potatisen. Hacka den färska koriandern. Blanda samman fisk och potatis och rör ner äggen, ett i taget. Krydda blandningen med spiskummin, ingefära, sweet chili-sås, fishsauce och koriander. Provstek en klick och smaka om det behövs tillsättas salt.
  2. Forma små, platta bullar och stek dem en minut per sida eller till gyllenbrun färg i 1/3 sesamolja och 2/3 majsolja.