Fisk- och potatisbullar på thaivis

Fisk- och potatisbullar på thaivis
Foto: TV4

Det här är en perfekt rätt om du vill tillvarata en rest av kokt fisk och kokt potatis. Fisken ska vara ganska fast, så lax eller torsk går bra.

24 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g kokt potatis
  • 300 tsk kokt fisk
  • 3 ägg
  • 1 krm malen spiskummin
  • 1 krm malen ingefära
  • 1,5 msk sweet chili-sås
  • 0,5 msk fishsauce
  • lite färsk koriander
  • sesam- och majsolja till stekning
  • ev lite salt

Till servering:

  • kokt jasminris
  • sweet chili-sås

Gör så här

  1. Finfördela fiskköttet och riv potatisen. Hacka den färska koriandern. Blanda samman fisk och potatis och rör ner äggen, ett i taget. Krydda blandningen med spiskummin, ingefära, sweet chili-sås, fishsauce och koriander. Provstek en klick och smaka om det behövs tillsättas salt.
  2. Forma små, platta bullar och stek dem en minut per sida eller till gyllenbrun färg i 1/3 sesamolja och 2/3 majsolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept