Fisk och jätteräkor med grönsaker

Fisk och jätteräkor med grönsaker
Foto: TV4

En lättlagad och mycket smakrik fiskrätt, kryddad med chili och kokosmjölk. Receptet kommer från Moçambique, där man använder mycket kokosmjölk i maten. Servera med kokt ris.

24 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g fast fiskfilé
  • 4 jätteräkor
  • 1 gul eller röd lök
  • 2 gröna paprikor
  • 2 tomater
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk finhackad röd spansk pepparfrukt
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 msk majsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär fisken i 3 cm stora bitar, skala och dela jätteräkorna i halvor. Skala och hacka löken, kärna ur och hacka paprikorna och skålla, skala och hacka tomaterna.
  2. Hetta upp oljan till medelvärme i en stekpanna. Lägg i löken och paprikan och fräs dem i 5 minuter. Tillsätt tomaterna, koriandern, gurkmejan, chilin, kokosmjölken och hälften av saltet. Låt det koka upp.
  3. Salta fisken och jätteräkorna och lägg det i en ugnssäker form. Häll över grönsakssåsen och ställ in fatet i nedre delen av ugnen i 15–20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept