Fisk- och citrusgryta

Fisk- och citrusgryta
Foto: TV4

Till den här snabblagade rätten kan du använda färska filéer av torsk eller gös. Det går också bra att laga den av djupfryst, tinad fisk som hoki.

10 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fiskfilé, vit
  • 4 st apelsiner
  • 1 st Gullök
  • 2 tsk smör
  • 2 dl fiskbuljong
  • salt och svartpeppar, malen

Gör så här

  1. Skär bort ungefär 2 cm i ändarna på apelsinerna. Skala dem med en vass kniv i tjocka skal, så att det vita följer med skalet. Skär apelsinerna till hinnfria klyftor genom att skära mellan hinnorna. Håll dig över en skål, så saften tas tillvara.
  2. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör. Häll på fiskbuljongen. Häll i apelsinsaften. Koka upp och sjud i ett par minuter.
  3. Lägg i fisken och koka upp igen, låt dra i ca 5 minuter tills fisken är klar. Lägg apelsinfiléerna överst. Mal över svartpeppar från kvarn och salta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept