Fisk med paprika och bladspenat

Fisk med paprika och bladspenat
Foto: TV4

Bladgrönsaker och paprika passar bra ihop med fisk. Tillsätter du grön chili blir rätten dessutom het av krydda. Du kan använda ett vanligt, djupfryst fiskblock till den här rätten. Tina det till hälften så går det lätt att skära i kuber. Servera fiskgrytan med kokt sötpotatis eller ris. Har du bråttom, välj nudlar eller couscous i stället.

18 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fiskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 grön spansk peppar
  • 250 g bladspenat
  • 2 msk matolja
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt eller efter smak
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Skär fisken i 3 cm stora bitar. Skala och hacka löken, kärna ur paprikan och chilifrukten och skär dem i strimlor och hacka spenaten.
  2. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Fräs först löken, paprikan, chilin och spenaten i oljan i 3-4 minuter. Lägg i fisken och krydda med paprikapulver och salt. Häll på vattnet.
  3. Lägg på lock och koka fisken på svag värme i 5 minuter tills den är vit och fast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept