Fisk med kokoslöksås

Fisk med kokoslöksås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fisk med kokoslöksås

9 ingredienser

Receptet till den här läckra fiskrätten kommer från Liberia.

Ingredienser

portioner
  • 1 gös [ca 1,25 kg]
  • 2 tsk smör
  • 3 gula lökar
  • 1 tsk röd spansk peppar, finhackad
  • 4 dl kokosmjölk
  • salt
  • svartpeppar

Till servering:

  • potatispuré
  • limefrukt, klyftor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Rensa och skölj fisken. Lägg den i smord ugnssäker form. Krydda med salt och svarteppar och lägg på några smörklickar. Stek fisken i ugnen i 20-25 minuter eller tills köttet är vitt och fast och lätt lossnar från benen.
  2. Skala och skiva löken. Fräs den i smör på svag värme i 5 minuter. Rör ner chili och kokosmjölk och sjud utan lock i 10 minuter. Krydda med salt.
  3. Ta ut formen med fisken ur ugnen. Lägg löken vid sidan av fisken och häll på kokossåsen. Ställ in i ugnen i ytterligare 5 minuter. Servera med potatispuré och limeklyftor.