Fisk i panna med tomater och rödlök

Fisk i panna med tomater och rödlök
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fisk i panna med tomater och rödlök

15 ingredienser

Ett gammalt krogrecept, som passar mycket bra att laga hemma. Du kan med fördel använda ett djupfryst fiskblock, låt fisken tina till hälften så går det lätt att skära den i bitar. Bouquet garni är en bukett av persilja, timjan, lagerblad och blekselleri som binds samman med bomullstråd. Servera kokt potatis till fiskpannan.

Ingredienser

portioner
  • 600 g djupfryst fiskfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 rödlök (stor)
  • smör
  • 8 tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl fiskbuljong
  • ca 3 kvistar persilja
  • 1 kvist färsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 1 dl persilja, hackad

Gör så här

  1. Skala och strimla rödlöken och bryn den sakta i lite smör. Skålla, skala och kärna ur tomaterna och skär dem i strimlor. Hacka vitlöken. Bind samman persiljekvistar, timjan, lagerblad och blekselleri till en bouquet garni, en kryddbukett.
  2. Skär fiskblocket i 4 bitar, salta och peppra dem och lägg dem i en vid kastrull. Lägg lök, tomat och vitlök över fisken. Häll på vinet, oljan och fiskbuljongen, lägg på kryddbuketten och den hackade persiljan. Sätt på ett lock och koka sakta i ca 5 minuter.
  3. Ta upp löken och tomaterna och lägg dem på ett uppläggningsfat. Lägg fisken ovanpå och häll spadet över.