Fisk i folie

Fisk i folie
Foto: TV4

Beräkna ca 250 g orensad fisk per person. Använder du filéer eller portionsbitar räcker det med 150 g per person. Servera fisken med nykokt potatis, gärna extra smält smör och riven pepparrot vid sidan om.

31 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fiskfilé
  • 1 gul lök
  • 3 tomater
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • dill
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 folieark

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken, tärna tomaterna och skölj och ansa purjon och strimla den.
  2. Bred ut foliearken på arbetsbänken och lägg fisken mitt på. Fördela lök, tomater och purjo ovanpå fisken, pressa över vitlök, lägg på en klick smör och en kvist dill. Krydda med salt och peppar. Vik noga ihop paketet så det blir tätt.
  3. Lägg foliepaketet i en långpanna och stek det i ugn i 200°. Beräkna stektiden till 20 minuter för fiskbitar, 30 minuter för mindre hela fiskar, 40 minuter för lite större och 50–60 minuter för hela laxbitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept