Fish tacos på blackened gädda med avokado och habanerosalsa

Från Nyhetsmorgon

Claes Claessons recept på fish tacos på blackened gädda med avokado och habanerosalsa.

19 juli 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g gäddfilé i 3 cm strimlor
  • 2 msk matolja
  • 8 mjuka vete tortillas
  • 2 avokado i klyftor
  • 0,5 strimlad rödlök
  • 2 nävar blandade och plockade salladsblad
  • 3 msk grovhackad koriander eller valfri ört
  • 8 tsk gräddfil
  • 0,5 lime = 4 klyftor

Blackend spice

  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk parikapulver
  • 0,25 tsk cayenpeppar (eftersmak)
  • 0,25 tsk oregano
  • 0,25 tsk timjan
  • 0,25 curry
  • 0,25 tsk lätt mald/krossad fänkål
  • 6 varv på svartpepparkvarnen

Habanero salsa (obs starkt)

  • 0,5 habanero hackad (byt till röd chili om du vill ha mindre starkt).
  • 1 mogen tärnad tomat
  • 1 msk hackad rödlök
  • 0,5 lime
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Blackened spice gör du genom att blanda farinsocker, salt, paprikapulver, cayennepeppar, oregano, timjan, curry , fänkål, curry och svartpeppar noggrant.
  2. Gör sedan habanerosalsa genom att mixa habanero, tomat, rödlök, lime, svartpeppar och salt med en stavmixer. Låt stå och dra minst 30 minuter innan servering.
  3. Hetta upp en panna häll i oljan. Vänd gäddan i blackened spicen och stek/halstra ca 1 min per sida (de ska få färg).Lägg på hushållspapper.
  4. Torka ur pannan och värm tortillabröden, Lägg dem direkt på ett stort fat och fyll dem i den här ordningen; salladsblad, lök, avokado, salsa, gräddfil, gädda, koriander och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept