Fish Taco med panerad tosk och syrlig kålsallad

30 m
4
30 m
4

Du behöver

Syrlig kålssallad

  • 0,5 sommarkålshuvud
  • 1 röd chili
  • 1 liten färsk lök
  • 1 lime, saft och rivet zest
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 3 msk neutral olja
  • 1 knippe koriander, hackad
  • salt och peppar

Panerad torsk

  • 400 g torsk
  • salt
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • neutral olja, till stekning

Till servering

  • 1 avokado, i tärningar
  • 1 mango, i tärningar
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 tortillabröd

Gör så här

  1. Syrlig kålsallad

    Strimla kålen, kärna ur chilin och skiva den tunt. Skiva löken tunt, även den gröna blasten.
  2. Lägg alla grönsakerna i en bunke och tillsätt limesaft, zest, vitlök, olja och koriander. Smaka av med salt och peppar.
  3. Panerad torsk

    Skär torsken i kuber. Salta och vänd kuberna i mjöl.
  4. Vispa upp äggen och vänd de mjölade fiskkuberna först i äggen och sedan i pankoströbrödet.
  5. Stek i olja tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Servera genast den pankostekta fisken med kålsallad, avokado, mango och creme fraiche i tortillabröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept