Fish-chips and dip

Du behöver

Ärtsalt

  • 200 g gröna ärtor
  • 50 g salt

Maltdipp

  • 300 g hängd gräddfil (silad i kaffefilter)
  • 80 g majonnäs
  • 200 g maltvinäger
  • svartpeppar

Fiskskinn

  • fiskskinn
  • olja

Gör så här

  1. Ärtsalt
    Torka ärtorna på låg värme ca 40 grader i ugn tills dem är helt torra. Mixa ärtorna till pulver och blanda med salt.
  2. Maltdipp
    Reducera maltvinägern ca 2/3 delar, låt svalna och blanda med gräddfil och majonnäs. Smaka av med ärtsaltet och svartpeppar.
  3. Fiskskinn
    Skarpa skinnen helt rena från kött och fjäll. Skölj ordentligt och torka i ugn på 40 grader tills helt torra. Värm olja till 230 grader i en vid kastrull. Fritera skinnen snabbt. Dom skall liksom puffa till. (Avstå detta om det känns riskabelt i ett hemma kök. Det går att fritera på lägre värme t ex i en fritös också men det blir inte samma resultat.) Servera med ert eget favorit chips! Kanske salt & vinegar?
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept