Finaste chokladkakan

Finaste chokladkakan
Foto: TV4

En härlig kaka eller tårtbotten som kan förberedas ett par dagar innan.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 4 äggulor
  • 1,5 dl socker
  • 165 g blockchoklad
  • 90 g smör
  • 1,5 dl sötmandel, mald
  • 4,5 msk potatismjöl
  • 5 äggvitor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smöra och bröa en liten kakform. Vispa äggulorna och sockret vitt och pösigt. Smält blockchokladen på lägsta värme i en tjockbottnad kastrull och smöret i en annan. Låt svalna något innan du rör ner detta. Tillsätt mandel och potatismjöl. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i smeten.
  3. Häll upp i formen och grädda 25–30 minuter. Känn med en sticka att den är klar. Godast blir kakan om den får ligga några dagar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept