Fina pepparbiffar

Fina pepparbiffar
Foto: TV4

Kalasgoda pepparbiffar smakar gott med klyftpotatis och gärna en klick gelé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 4 små potatisar, kokta
  • salt och svartpeppar
  • 1,5-2 dl buljong
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 msk grönpeppar
  • ev 1 msk konjak
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 100°. Blanda färsen med ägg, mosad potatis och kryddor. Forma stora, platta biffar. Stek dem sakta klara i smör på båda sidorna.
  2. Lägg dem efterhand på ett fat i ugnen och håll dem varma under aluminiumfolie.
  3. Vispa ur stekpannan med buljongen, sila ner i en kastrull. Rör ner senap och grädde. Spola av grönpepparen i vatten och rör ner den. Koka sakta till såsen tjocknar. Tillsätt ev. konjak.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept