Fina nötrulader

Fina nötrulader
Foto: TV4

Den goda fyllningen består av lök, champinjoner och tomat.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 tunna skivor innanlår eller lövbiffar
  • salt och peppar
  • Fyllning:
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 1 hg champinjoner, finhackade
  • 4 tomater, skållade och finhackade
  • 1 tsk basilika
  • 3 msk persilja, finhackad
  • salt och peppar

Sås:

  • 2 dl buljong
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • lite arrowrot utrörd i vatten

Gör så här

  1. Fräs löken till fyllningen. Tillsätt svampen och låt den bryna med. Lägg sedan i tomaterna och låt det hela småputtra utan lock tills vätskan kokat in. Låt fyllningen svalna.
  2. Lägg ut köttet och krydda på båda sidor. Klicka på fyllningen och vik ihop som till kåldolmar så fyllningen inte rinner ut. Fäst med tandpetare eller knyt om med hushållssnöre. Bryn ruladerna i gryta eller panna.
  3. Sänk värmen, späd med buljongen och låt puttra under lock tills köttet är mört. Det tar 40-50 minuter. Ta upp ruladerna och ta bort tandpetarna.
  4. Späd skyn med grädde och smaka av med senap, soja och kryddor. Red med arrowrot. Ge ruladerna ett uppkok i såsen och servera med lingonsylt och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept