Fina fiskkrustader

Fina fiskkrustader
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fina fiskkrustader

15 ingredienser

Låt gästerna vänta på dessa ljuvliga krustader. De ska serveras varma med het sås just hälld över fisken. En utmärkt förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 12 krustader, stora
  • 6 spättafiléer, ej för små
  • 1 dl vatten
  • 0,5 fiskbuljongtärning
  • 1 dl torrt vitt vin
  • salt

Sås:

  • 1 msk margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • silat kokspad
  • 2-3 msk crème fraîche
  • 12 champinjoner (små)
  • 150 g skalade räkor
  • dill
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Salta fisken lätt. Dela dem på längden, rulla ihop och ställ dem tätt i en kastrull.
  2. Koka ihop smulad buljongtärning, vin, vatten och slå det över fisken. Sjud sakta några minuter tills fisken är klar. Ta upp den försiktigt, sila spadet.
  3. Fräs margarin och mjöl, späd med kokspadet och koka 5 min. Rör ned crème fraiche och krydda. Bryn svamparna. Fördela fisken i krustaderna, skeda sås över och garnera med svamp, räkor och dill.