Fina fiskens gratäng

Fina fiskens gratäng
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 6-700 g fiskfilé och räkor blandat
  • 3-4 dl fryst grönsaksblandning
  • 4 portioner potatismos
  • 1 äggula

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 3 dl vatten
  • 1 dl kaffegrädde
  • salt och peppar
  • riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smöra en ugnsfast form lätt. Lägg fisk och ev, räkor i formen, salta lätt. Sätt in i ugnen 5 min.
  2. Gör i ordning potatismoset och rör ner äggulan när det är klart. Ge grönsakerna ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten och sen rinna av.
  3. Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Späd med buljong och grädde, krydda. Koka sakta 10 min. Ta såsen av värmen och rör ner osten.
  4. Slå grönsakerna över fisken, och däröver såsen. Spritsa eller klicka moset runtom.
  5. Gratinera mitt i ugnen 10 – 15 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept