Fin kycklingpaj

Fin kycklingpaj
Foto: TV4
6

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • kött från en grillad kyckling
  • 100 g rökt skinka, tärnad
  • 1 paket fryst spenat, 375 g
  • riven muskot
  • salt
  • 1 gul lök, finhackad
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 1 burk krossade tomater med basilika
  • 1,5 tsk oregano
  • 1 uppvispat ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta in vattnet och lägg degen i kylen 1 tim.
  2. Tina spenaten, pressa ur vätskan. Lägg den i botten av en lättsmord ugnsform. Krydda med muskot. Lägg kyckling och skinka över.
  3. Fräs lök och svamp med liematfett i en panna tills det tar färg. Tillsätt tomater, salta och krydda med oregano. Koka ihop en stund och slå sen såsen över kycklingen.
  4. Kavla ut degen. Lägg den som ett lock över formen. Stick några lufthål. Garnera ev. med restdeg.
  5. Pensla degen med ägg och grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept