Filopajer med grönsaksfyllning

Filopajer med grönsaksfyllning
Foto: TV4

Inled middagen med en liten filopaj. Pajerna går utmärkt att förbereda och grädda klara när gästerna kommer. Några blad god sallat är gott och vackert till.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 8 ark filodeg
  • 2 stora röda paprikor
  • 4 små röda lökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 1 zucchini
  • 200 g fetaost
  • 1 tsk oregano

Gör så här

  1. Skölj grönsakerna. Lägg paprika och oskalad lök på en plåt klädd med bakplåtspapper direkt under grillelementet i ugnen. Sätt på högsta värme. Vänd grönsakerna allteftersom de blir bruna. Ta ut grönsakerna. Stäng av grillen och sätt på vanlig ugnsvärme 200°.
  2. Lägg paprikorna i en plastpåse tills de svalnat. Dra då bort skinnet. Skala lökarna. Lägg ihop filodegen. Dela högen i 12 kvadrater (ca 12x12 cm). Peta ner i/klä 12 portionsformar av metall eller använd en muffinsbricka. Pensla varje ”skål” med lite, lite olja. Skär paprika, lök och zucchini i strimlor. Dela tomaterna, peta bort kärnorna och skär i strimlor. Skär fårosten i kuber. Så här långt kan du förbereda.
  3. Varva grönsaker, ost och oregano i formarna. Grädda formarna i 15 minuter tills grönsakerna och osten fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept