I samarbete med FELIX

Filodegspaj med spenat och fetaost

30-40 m
4
Felix filodegspaj
Foto: Felix
Från FELIX

Paj är maträtten som funkar i alla lägen. På kräftskivan, till midsommar, picknicken eller som vardagsmat. Fyll den med dina favoritingredienser... eller om du är på språng, köp Felix färdiga Filodegspaj - mums!



20 april 2016
Visa mer
30-40 m
4

Du behöver

  • 250 g filodeg (kyld eller fryst och tinad)
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g babyspenat
  • 150 g fetaost (1 paket)
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt o peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj kanterna på en pajform med löstagbar botten och täck botten med bakplåtspapper.
  2. Lägg filodegsark omlott i cirka 7 lager i formen och pensla med rapsolja mellan varje lager. Låt gärna filodegen hänga lite över kanten så glider den inte ner. Skär av överbliven deg innan den går in i ugnen eller när pajen är gräddad kan du bryta av så mycket du önskar av kanterna.
  3. Skölj och slunga spenaten och bryt fetaosten i bitar.
  4. Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i rapsolja. Tillsätt spenaten och låt fräsa med någon minut.
  5. Rör samman crème fraiche, yoghurt och majsstärkelsen, smaka av med salt och peppar.
  6. Häll på crème fraiche och yoghurtblandningen i pajskalet och fördela lök och spenatfräs samt fetaosten.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med FELIX

Fler goda recept

Fler från FELIX

Visa alla recept från FELIX