Filmjölksfriterad kyckling

40 m
4
Filmjölksfriterad kyckling
Foto: Filip Poon
Från Nyhetsmorgon

Härligt krispiga kycklingklubbor marinerade i filmjölk och sedan friterade med cayennepeppar och rökt paprika.

23 maj 2015
Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • ca 12 kycklingklubbor
  • 1 l neutral filmjölk
  • salt
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • salt
  • 1 l rapsolja

Servering

  • yoghurt eller majonnäs

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en skål, tillsätt filmjölk och salt, blanda. Låt stå minst 15 minuter.
  2. I en stor stekpanna häll upp olja så att det fyller en tredjedel, värm upp till 160 grader.
  3. I en separat skål blanda mjöl, rökt paprikapulver, cayennepeppar och salt. Ta kycklingklubborna och skaka av överflödig filmjölk, blanda dem sedan i mjölblandningen så att varje klubba täcks.
  4. Fritera kycklingklubborna i pannan. Vänd var femte minut, allt som allt ska de friteras i ca 25 minuter. Är du osäker på om de är klara? Temperaturen i mitten av klubban skal vara minst 70 grader.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept