I samarbete med Coca-Cola

Filips lyxiga lunchsallad

10 m
2
Sallad i glasburk Filip Poon Coca Cola
Foto: Angelica Söderberg

Den här salladen är Filip Poons favoritsallad. Perfekt att hälla upp i en glasburk och ta med till jobbet. Servera med en iskall Coke, gärna med is och en skiva citron - och vips får du en skön känsla av utelunch.

Vill du ha fler snabba, supergoda och enkla tips från Filip? Klicka här!


9 februari 2017
10 m
2

Du behöver

  • Sallad
  • 0,5 huvud romansallad, grovt hackad
  • 1 påse valfri mixsallad
  • 3 päron, grovt hackade
  • 2 selleristjälkar, strimlade
  • 2 salladslök, strimlad
  • 6 rädisor, skivade
  • 100 g valnötter
  • Dressing
  • 1 msk söt senap
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 2 tsk vatten
  • en nypa salt

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Lägg senap, rödvinsvinäger, vatten och salt i en skål - rör om. Vispa i oljan i en tunt rinnande stråle tills dressingen får en tjock konsistens. Häll dressingen i botten av burken.
  2. Lägg sedan i följande ordning: päron, rädisor, stjälkselleri, valnötter, salladslök , roman- och sist mixsallad i burken. Detta gör du för att förhindra att salladen vissnar och blir geggig. Innan du ska äta skakar du om burken så att du får njuta av en nydressad sallad!
  3. Serveringstips! Så här skapar du en perfekt serverad Coke till din lunchsallad: Kyl din Coke så att den håller mellan 3 och 5ºC. Fyll ett högt glas till två tredjedelar med is och fyll upp med Coca-Cola. Garnera gärna glaset med en skiva citron.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Coca-Cola

Fler goda recept