I samarbete med Coca-Cola

Filips 7 klockrena tips för en lyckad kväll!

Oavsett om du ska bjuda på en romantisk middag eller ha skönt häng med familjen en lördagskväll så finns det några enkla saker som skapar värdefulla minnen. Här ger Filip Poon ger sina bästa tips för en lyckad kväll!

Att bjuda på middag är ett sätt att umgås, slappna av och njuta av stunden. Det sista du vill ha är ett kök fullt av stekos, kladdiga rätter och fullt med disk. Här delar kocken Filip Poon delar med sig av sina bästa tips.

- Smårätter är ett perfekt sätt att umgås oavsett om man är på en romantisk dejt eller med sina vänner. Då sitter man automatiskt lite längre kring bordet, äter, dricker och snackar. Bjud gärna på en klassisk maträtt som man vet går hem, typ biff med haricot vert, kokt potatis och till det en kall Coke med is. Se hela Filips recept HÄR!

Att skapa matminnen kan man göra på flera sätt. Från mat till dryck.

-  Mat stimulerar alla sinnen! Mitt bästa matminne är från Hong Kong. Jag och min familj satt vid ett runt bord vid en gatukant medan bilar, bussar och människor susade förbi bara några centimeter bakom oss. Ett berg av skaldjur, ängade fiskar och andra smårätter kom in. 

Det var Hong Kong i en käftsmäll, så otroligt vällagat och så försvinnande gott, berättar Filip.

En perfekt Coca-Cola ska vara väl kyld, mellan 3-5 grader och glaser fyllt till 2/3 med is

Allt påverkar en middag, så satsa på stämningshöjande detaljer runt om i rummet. Sätt på skön musik i bakgrunden och ställ fram vackra blommor på bordet. Undvik starka taklampor utan satsa på dämpad belysning med tända ljus. Förläng middagen med att bjuda på efterrätt eller sjunk ner i soffan med en stor skål med popcorn och bjud gärna på en läskande drink.

Se Filips recept på supergoda, sötsalta popcorn med Coca-Colasmak HÄR!

 - En Coca Cola ska vara väl kyld, mellan 3-5 grader. Glaset bör vara 2/3 fullt med is och dekorera  gärna med en skiva citron. De är ett inslag som uppskattas av alla!

Läs även:

Filips tips på god & billig vardagsmat
Lyxig snabbmat på bara 15 minuter

Foto: Angelica Söderberg/ Coca-Cola

I samarbete med Coca-Cola

Gott med Coca-Cola

Fler mumsiga recept med Coca-Cola i