Ugnsstekt kyckling

Ugnsstekt kyckling
Foto: TV4
Från Mitt kök

Kyckling i ugn tillsammans med rostade höstprimörer uppvända i tomatsås. Serveras med en senapsdressing och sallad på isberg och svenska äpplen.

Se fler recept från

Mitt kök


30 augusti 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st kyckling, hel
  • 1 st citron
  • 2 msk curryblandning
  • 1 knippe morot
  • 1 knippe rödlök
  • 1 st paprika
  • 1 knippe salladslök
  • 3 st selleri, stjälkar
  • 2 msk oregano, torkad
  • 1 msk timjan, hackad
  • 5 st tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st Gullök
  • 1 msk socker
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 5 msk majonnäs
  • 1 msk senap på krossade senapsfrön
  • 1 st isbergssallad, huvud
  • 2 st äpplen, svenska
  • matolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Dela kycklingen på mitten genom att trycka kniven rakt igenom bröstbenet.
  3. Skär ner dem två halvorna i fyra bitar genom att dela kycklingen bredvid lårfilén.
  4. Salta och krydda med curryblandningen.
  5. Riv citronzest över kycklingen med hjälp av ett rivjärn.
  6. Arbeta in kryddorna med händerna och stek kycklingen i matolja så skinnet blir knaprigt.
  7. Lägg sedan bitarna i en ugnsform.
  8. Skala, tvätta och skär morötter, rödlök, paprika, selleri och salladslök i 2 centimeters stora bitar.
  9. Stek grönsakerna var för sig i matolja med oregano och timjan.
  10. Lägg alla grönsakerna i ugnsformen med kycklingen.
  11. Koka upp kycklingbuljong.
  12. Skala och hacka gullöken grovt.
  13. Skär ner tomater och lägg i en dem i en mixer med vitlök, socker, balsamicovinäger.
  14. Mixa slät och smaka av med salt.
  15. Slå tomatsåsen över kycklingen och grönsakerna.
  16. Låt gå i ugnen i cirka 30-40 minuter.
  17. Under tiden så bryt upp isbergssallad och skölj i kallt vatten.
  18. Blanda ihop majonnäs med senap och smaka av med vinäger och salt.
  19. Blanda salladen precis innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept