Kalkonspett med sallad och äppeldressing

Kalkonspett med sallad och äppeldressing
Foto: TV4

Du behöver

Kalkonspett

  • 600 g kalkon (innerfilé)
  • 2 tsk torkad ingefära
  • 2 tsk torkade chiliflakes
  • 1 msk olivolja till stekning

Äppeldressing

  • 1 st stort svenskt äpple, tärnat
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 nypa socker
  • salt och peppar

Sallad

  • 1 st romansalladshuvud
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 ask små tomater

Gör så här

  1. Skär kalkoninnerfilén i mindre bitar och trä upp på grillspett.
  2. Krydda spetten med ingefära, chili, salt och peppar.
  3. Skär äpplet i små kuber.
  4. Hetta upp en stekpanna och häll i 1 msk olivolja.
  5. Lägg ner kalkonspetten i pannan tillsammans med äppelbitarna till dressingen.
  6. Låt kalkonspetten bli genomstekta och få fin färg. Äppelbitarna är klara när de blivit mjuka och lite gyllenbruna. Servera spetten med äppeldressing och sallad.
  7. Äppeldressing
    När äppelbitarna är färdigstekta tar du upp dem ur pannan och mosar ihop dem med olivolja, vinäger, yoghurt, salt, peppar, socker och eventuellt lite extra ingefära.
  8. Sallad
    Dela ner tomater och sallad och lägg på ett stort fat.
  9. Skölj bönorna i vatten och lägg även bönorna på salladsfatet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept