Oxrullader med potatis och löksås

Oxrullader med potatis och löksås
Foto: TV4
Från Mitt kök

Oxrullader med bacon, soltorkade tomater och vitlöksfärskost. Serveras med pressad potatis och löksås.

Se fler recept från

Mitt kök


15 november 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 16 skivor innanlår från nöt
  • 16 skivor bacon
  • 8 st soltorkade tomater
  • 1 dl vitlöksfärskost
  • 1 st hackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 2 dl öl
  • 2 dl kalvfond
  • 20 g hackad persilja
  • 1 kg mjölig potatis

Gör så här

  1. Oxrullader
    Lägg ut alla köttskivor på arbetsbänken.
  2. Salta och peppra.
  3. Dela dem soltorkade tomaterna på längden.
  4. Lägg en matsked av vitlöksosten och en halva soltorkad tomat på varje skiva.
  5. Rulla ihop och rulla sedan bacon runt om och vik kn den sista biten så baconet håller ihop rullen.
  6. Stek alla i en gjutjärnspanna så dem blir gyllenbruna runt om.
  7. Svetta sedan lök med smör.
  8. Slå på kalvfond, öl och grädde.
  9. Låt koka på svag värme i cirka 60 minuter.
  10. Pressad potatis
    Skala och koka potatis i saltat vatten.
  11. Strö persilja över rulladerna och pressa potatis innan servering.
  12. Smaka av med salt och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept