Oxrullader

Oxrullader
Foto: TV4

Oxrullader med bacon, soltorkade tomater och vitlöksfärskost. Serveras med pressad potatis och löksås.

2 november 2011

Du behöver

  • 16 st innanlår från nöt
  • 16 skivor bacon
  • 8 st soltorkade tomater
  • 1 st gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 2 dl öl
  • 2 dl kalvfond
  • 20 g hackad persilja
  • 1 kg mjölig potatis

Gör så här

  1. Lägg ut alla köttskivor på arbetsbänken.
  2. Salta och peppra.
  3. Dela dem soltorkade tomaterna på längden.
  4. Lägg en matsked av vitlöksosten och en halva soltorkad tomat på varje skiva.
  5. Rulla ihop och rulla sedan bacon runt om och vik in den sista biten så baconet håller ihop rullen.
  6. Stek alla i en gjutjärnspanna så dem blir gyllenbruna runt om.
  7. Svetta sedan lök med smör.
  8. Slå på kalvfond, öl och grädde.
  9. Låt koka på svagvärme i 60 minuter.
  10. Skala och koka potatis i saltat vatten.
  11. Strö persilja över rulladerna och pressa potatis innan servering.
  12. Smaka av med salt och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept